Be-Mobile

Be-Mobile biedt oplossingen voor verkeersmanagement, routeplanning en mobiele betalingen, met als doel het verkeer efficiënter en veiliger te maken. Onder Be-Mobile vallen 4411, dat mobiel parkeren in België regelt, en Flitsmeister, dat Nederlandse automobilisten voorziet van real-time verkeersinformatie zoals flitspalen, files en vrije parkeerplaatsen. Twikey zorgt voor het betaalverkeer van beide diensten.

Uitdaging

Be-Mobile stond een aantal jaar geleden voor de uitdaging om de betalingsmethoden uit te breiden. Voor de samenwerking met Twikey konden klanten van Be-Mobile, zowel in België als in Nederland, enkel betalen via overschrijving of kredietkaart. Om de groei te ondersteunen en een breder scala aan klanten te bedienen, besloot Be-Mobile domiciliëring als betaalmethode aan te bieden. Dit vereiste een partner die zowel de Nederlandse als de Belgische markt kon bedienen.

Oplossing

Na grondige overweging koos Be-Mobile voor een samenwerking met Twikey. Twee zaken waren doorslaggevend in de keuze:

  1. Één Koppeling voor Automatische en Inzichtelijke transacties: Be-Mobile koppelt via 1 API met Twikey en kan daardoor automatisch alle domiciliëringstransacties in België (voor 4411) en Nederland (voor Flitsmeister) regelen. Er wordt heel wat data meegegeven via API waardoor Be-Mobile zijn processen voortdurend optimaliseert.
  2. Lagere Transactiekosten: Doordat Twikey gekoppeld is met banken, geniet Be-Mobile van de lagere transactiekosten die de banken aanbieden. Ook dit was een cruciale factor voor Be-Mobile, aangezien lagere kosten een directe impact hebben op hun "cost to collect" – de kosten vanaf het genereren van een factuur tot de ontvangst van het geld op hun rekening.

Dankzij e-mandaten en het failure management hebben we geen administratieve taken meer met betrekking tot terugkerende betalingen. Het hele proces is geautomatiseerd, terwijl we toch volledig inzicht hebben in elke stap. We kunnen eenvoudig zien welke tekenmethode klanten gebruiken om hun mandaten te ondertekenen, ontvangen directe feedback over transacties en kunnen de stappen volgen die ondernomen worden voor niet-betaalde facturen.

Jarno Buyl - Service delivery & operations manager, Be-Mobile

Resultaten

In België, waar Be-Mobile met 4411 al een aanzienlijke marktpositie had, heeft de introductie van domiciliëring geresulteerd in een verschuiving van manuele betalingen naar geautomatiseerde domiciliëring. Momenteel kiest 60% van de klanten voor domiciliëring en 40% voor terugkerende creditcardbetalingen.

In Nederland, waar Be-Mobile groeiende was bij de start van de samenwerking met Twikey, is 70% van de klanten inmiddels overgestapt op domiciliëring, terwijl 30% voor terugkerende creditcardbetalingen kiest. De cashflow is verbeterd doordat het geld via beide betaalmethoden vrijwel onmiddellijk op de rekening staat.

De voordelen voor Be-Mobile:

✅ Geen handmatige verwerking van betalingen

✅ Lager betaalrisico

✅ Betere cashflow

Één koppeling voor internationaal betalingsbeheer

Naast de goede bedrijfsresultaten raad ik Twikey ook aan vanwege de ondersteuning. Ze reageren snel, hebben uitgebreide expertise, en bieden een goede dienstverlening. We kunnen niet anders dan tevreden zijn met de samenwerking.

Jarno Buyl - Service delivery & operations manager, Be-Mobile

Conclusie

De samenwerking heeft Be-Mobile geholpen hun betaalprocessen te automatiseren en optimaliseren, waardoor ze zich volledig op hun kernactiviteiten kunnen richten. Dankzij geavanceerde automatiseringsoplossingen en lagere transactiekosten is de samenwerking voor Be-Mobile zeer succesvol.

Benieuwd hoe Twikey uw betalingsprocessen kan optimaliseren?

Neem contact op met ons team

Laat uw gegevens achter en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen